اخرین به روز رسانی:

نوامبر ۲۴, ۲۰۲۴

نرگس محمدی شایسته‌ی قدردانی، حمایت و احترام است/ موسی زاهد

Musa-Zahed
موسی زاهد

نرگس محمدی بنیانگذار و عضو کانون مدافعان حقوق بشر ایران، در پانزدهم اردی‌بهشت‌ماه سال جاری توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی در منزلش بازداشت شد.

ماموران حکومتی با اعمال زور وارد منزل خانم نرگس محمدی شده و بدون هیچ‌گونه توضیح قانونی مبادرت به بازداشت ایشان کردند. این در حالیست که وکلای خانم محمدی هنوز به پرونده‌ی ایشان دسترسی نداشتند.

قاضی صلواتی، این فعال حقوق بشر را به تبلیغ علیه نظام اسلامی، اقدام علیه امنیت ملی و عضویت در گروه غیرقانونی “لگام”(لغو گام به گام اعدام) متهم کرده است. این در حالی است که خانم نرگس محمدی پیش از این در مصاحبه‌ای اتهامات بر شمرده را بی‌اساس خوانده بود. خانم محمدی هم‌چنین گفته بود که پرونده‌ی جدیدش پس از ملاقات او با کاترین اشتون، مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه‌ی اروپا تشکیل شده است. کاترین اشتون در روز ۱۷ اسفندماه سال ۹۲، به مناسبت روز جهانی زن با شماری از فعالان حقوق زنان در ایران از جمله نرگس محمدی و گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، در ساختمان سفارت اتریش در تهران دیدار کرده بود.

برکسی پوشیده نیست که خانم نرگس محمدی برای دفاع از آزادی بیان و حقوق بشر و برپایی بنیادهای مدنی در ایران هزینه‌های سنگینی  تاکنون پرداخت کرده است؛ مشارکت ایشان در این‌گونه فعالیت‌ها منجر به اخراج از کار، دستگیرهای متوالی، حبس و زندان و قرارگرفتن تحت بازجویی‌های سخت و اهانت آمیز و دوری از خانه و خانواده و به ویژه کودکان خردسالش شده است.

از سوی دیگر رویکرد جامعه‌ی بین اللمل در برابر جمهوری اسلامی، قبل از هرچیز بیانگر این واقعیت است که غرب سر در مذاکرات اتمی فرو برده و در جستجوی منافع اقتصادی و سیاسی،  با بستن چشمان خود بر روی نقض مداوم و گسترده‌ی حقوق بشر و سرکوب و اعدام‌های پی درپی در ایران، سکوت شرم آوری را پیشه کرده است.

بنابراین لازم است تا همه‌ی وجدان‌های بیدار، ارگان‌های حقوق بشری، سازمان‌ها و انجمن‌های مدافع حقوق بشر با اقدام از طریق اهرم‌های سیاسی و دیپلماتیک خود، به واسطه‌ی نهادها، ارگان‌ها و تمامی سازمان‌های بین اللملی، جمهوری اسلامی را جهت آزادی هرچه سریع‌تر خانم نرگس محمدی تحت فشار قرار دهند.

شگفت آور است وقتی که خانم نرگس محمدی با معیارهای بین اللملی و حقوق بشری و انسانی، به عنوان انسانی شکوهمند و شایسته‌ی احترام برگزیده می‌شود، اما چگونه است که ایشان در کشور خود با  شرکت در تظاهرات اعتراضی علیه حملات زنجیره‌ای اسید پاشی، به عنوان اغتشاشگر شناخته شده و به زندان می‌افتد؛ به طوریکه خانم  نرگس محمدی بعد از برگزاری اولین جلسه‌ی داداگاه در مصاحبه‌ای اظهار داشته که بازجو به ایشان گفته است اغتشاشگر، نه معترض؟!

پافشاری بازجوی خانم محمدی در استفاده از کلمه “اغتشاشگر” به جای “معترض” قبل از هرچیز افشا کننده‌ی دست‌های آلوده‌ی همین حکومت در پاشیدن اسید بر سر و روی زنان ستمدیده‌ی کشورمان می‌باشد.  جایی که انتظار می‌رود  قانون و قضا و امنیت ملی دنبال مجرم اسید پاش بگردد، در مقابل، معترض به اسید پاشی را دستگیر و به بند می‌کشد. به قول خانم محمدی در هر صورت، زنان قربانیان خشونت‌اند؛ گاه در مقام قربانی اسید پاشی و گاه در مقام معترضان به اسید پاشی.

هم‌چنین باید گفت زمانی‌که خانم کاترین اشتون با خانم نرگس محمدی به عنوان فعال حقوق بشر در تهران ملاقات می‌کرد، باید در نظر می‌داشت که هزینه‌ی این ملاقات را تماماً خانم نرگس محمدی پرداخت خواهند نمود و اینک کم‌ترین انتظار از جانشین ایشان خانم فدریکا موگرینی این است که با اعمال فشارهای دیپلماتیک از طریق کانال‌های سیاسی به جمهوری اسلامی موجبات آزادی هرچه سریعتر و بی قید و شرط خانم نرگس محمدی را فراهم سازند.

در همین راستا چهره‌های برجسته‌ای از فعالان حقوق بشر، هم‌چون شش تن از برندگان زن جایزه‌ی نوبل، خانم‌ها: شیرین عبادی، مایرد مگوایر، ریگوبرتا مانچو، لیما گبوی، توکل کرمان و جودی ویلیامز و از اعضای “موسسه‌ی زنان نوبل” از کشورهای ایران، ایرلند، گواتمالا، لیبریا، یمن و امریکا با انتشار بیانیه‌ای به دستگیری نرگس محمدی، فعال حقوق بشر در ایران اعتراض کرده‌اند. آن‌ها در بیانیه‌ی خود یادآوری می‌کنند که رژیم ایران به کنوانسیون‌های بین‌المللی حقوق بشر پیوسته و متعهد به اجرای آن شده است.

به علاوه، دکتر محمد ملکی، استاد و رئیس سابق دانشگاه تهران و خانم نسرین ستوده، وکیل پایه یک دادگستری در تهران با دادن فراخوان و انتشار بیانیه و برپایی تحصن و تجمعات اعتراضی خواهان آزادی فوری خانم نرگس محمدی شده‌اند.

هم‌چنین انجمن خاورمیانه برای توسعه ضمن محکوم کردن این اقدام شرم آور، با راه اندازی پتیشن برای آزادی خانم نرگس محمدی، فعال حقوق بشر در ایران، فراخوان داده است. در همین راستا از عموم هموطنان و فعالان حقوق بشر، هنرمندان، نویسندگان و شخصیت‌های برجسته‌ی ملی و میهنی، ورزشکاران و نمایندگان احزاب و جریانات سیاسی و حقوق بشری، زنان و فعالان کارگری درخواست می‌شود با امضای این پتیشن در به تحقق پیوستن این هدف ما را یاری رسانند.

لینک پتیشن

https://secure.avaaz.org/en/petition/Ahmed_Shaheed_UN_Special_Rapporteur_on_Human_Rights_in_Iran_Secure_the_release_of_Narges_Mohammadi/?nxcorjb

توسط: موسی زاهد
ژوئن 27, 2015

برچسب ها

موسی زاهد