معرفی کتاب: عشق آهنی
عشق آهنی روایتگر زندگی پر فراز و نشیب دختری است معلول و عاشق. رمانی که با اول شخص آغاز می شود و با شکوه به خدا. دخترک اما می فهمد که پسر به دلیل اهداف دیگری به سمت او آمده و بعد اتفاقاتی در این مسیر برایش رقم می خورد.
نویسنده این رمان، مهناز صوفی سویری است. متولد بهار 1367 در گیلان که به دلیل سهل انگاری و کم کاری کادر پزشکی در زمان تولدش دچار اختلالات حرکتی در دست و پا شده و امروز یک رمان نویس جوان جامعه معلولان کشور است. او که در مقطع کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات گرایش تجارت الکترونیک از دانشگاه قم فارغ التحصیل شده، اهل موسیقی است و در خانه هارمونیکای اصفهان موسیقی و نوازندگی را هم آموخته است. وی هم چنین فعال اجتماعی است و در راستای راه اندازی کسب و کار برای معلولان کوشا بوده است.
خود او در مورد نوشتن این کتاب در مقدمه اش می گوید که در زمستان 1393 جرقه نوشتن این رمان در ذهنش زده می شود. در زمانی که قانونی مدنی در ایران در حال تصویب بوده و این قانون به ضرر معلولان بوده و پس او تصمیم میگیرد که به آسیب شناسی این قانون از طریق نوشتن رمان بپردازد.
نوشتن این رمان از سال 1395 آغاز شده و پس از دو سال نوشتن و اصلاحات و بازنویسی، آن را به نشر توانمندان می سپارد. در 30 خرداد 97 اولین نشست رونمایی این کتاب در اصفهان و در تیرماه همان سال در قم برگزار می شود.
جلسات رونمایی این رمان با حضور تعدادی قابل توجه از علاقمندان برگزار شده است. این رمان جسور است و به تمام حوادث ریز و درشت در مسیر خود پرداخته است. در واقع نویسنده این رمان از تجربیات زیستش در اصفهان و هم چنین شمال کشور استفاده کرده است. ویژگی این رمان به عنوان اولین رمان این نویسنده مصونیت آن از تقلید است. شخصیت پردازی ها خوب انجام شده و تصنعی نیست. روایت جریان و تعلیق ها هم درست و به جا و دقیق است.
نکته مورد توافق منتقدان این رمان ارجاع به جهانی واقعی از سوی نویسنده است که به مشکلات واقعی معلولین ارجاع داده و تلاش می کند از آن ها تصویر درستی را ارائه بدهد. سویه رمان به سمت مثبت اندیشی است و کاملاً هم تم و رنگ ایرانی دارد. هم چنین در این رمان گاه گاه از شعر هم بهره برده شده تا به زیباتر شدن متن کمک بیش تری کند.
محمد نوری، مدیرعامل دفتر فرهنگ معلولین در مطلبی در سایت این دفتر در خصوص این رمان و شخصیت هایش می نویسد: «بسیاری از شخصیت ها و حوادث این رمان واقعی است و ما به ازای خارجی دارد. بسیاری از اسم ها، همان افرادی اند که وجود خارجی دارند. نویسندگان برای رهایی از مشکلات معمولاً اسامی را به صورت مستعار می آورند، ولی نویسنده این رمان، نام همکلاسان، هم درسی ها، دوستان و آشنایش را عیناً و بدون تغییر آورده است. البته همه این افراد هم به شخصیت نویسنده اعتماد داشته و اعتراضی به آوردن نامشان ننموده اند».
خود نویسنده هم در مراسم رونمایی کتابش در قم در اعتراض به شعار “معلولیت محدودیت نیست”، گفته است که «معلولیت به خصوص در ایران، محدودیت است اما به معنای ناتوانی نیست و پیشرفت های تاریخی بشر همه در اثر مواجهه انسان با محدودیت هایش بوده است». او در ارتباط با رمانش می گوید: «در نگارش این داستان حساسیت به خرج دادم تا دست به قهرمان سازی های ناباورانه نزنم». (1)
نام کتاب: عشق آهنی
نویسنده: مهناز صوفی
تاریخ انتشار: 1397
ناشر: انتشارات توانمندان با همکاری دفتر فرهنگ معلولین
پانوشت:
-
رمان عشق آهنی رونمایی شد، ایسنا، 24 تیرماه 1397
برچسب ها
خط صلح عشق آهنی ماهنامه خط صلح معرفی کتاب معلولیت