اخرین به روز رسانی:

نوامبر ۲۴, ۲۰۲۴

معرفی کتاب: برخلاف میل ما: مردان، زنان و تجاوز

سوزان براون میلر، نویسنده، روزنامه نگار و فعال فمینیست آمریکایی در شناخته شده ترین کتاب خود یعنی “برخلاف میل ما: مردان، زنان و تجاوز” (Against Our Will: Men, Women and Rape) که در سال 1975 میلادی به رشته تحریر در آورده است، سخنی جنجالی را بیان می دارد: «تجاوز، چیزی نیست غیر از فرایند آگاهانه ای برای ارعاب زنان که توسط “تمام” مردان، علیه “تمام” زنان انجام می شود». براون میلر در این ادعای خود البته رویکردی احساساتی نسبت به زنان ندارد و دلایل خود را برای آن چه ذکر کرده، بیان می کند.

این کتاب در زمان خود در مورد مسائل مربوط به تجاوز جنسی پیشرو بود و برخلاف تصور رایج آن زمان مبنی بر این که قربانی تجاوز مستحق آن بوده، استدلال می کند که چگونه تجاوز جنسی یک جنایت است و نه نتیجه شهوت بلکه نتیجه قدرت طلبی و خشونت است.

براون میلر در این کتاب خود به بررسی خشونت جنسی علیه زنان در طول تاریخ پرداخته و حدود بیست جنگ را که در آن ها ارتکاب این اعمال به عنوان یک تاکتیک جنگی یا برای پاداش دادن به سربازان خودی یا بالابردن روحیه آن ها و یا در جهت ارعاب و تحقیر دشمن به کار می رفته، بر شمرده است.

نویسنده این کتاب با رنج و درد، شهادت نامه های بسیاری را در خصوص تجاوز بازخوانی و بازنگری کرده و تحریفات تاریخی و نادرست خوانی های تجربیات زنان در خصوص تجاوز مورد بحث و بررسی قرار داده است. او توضیح می دهد که چگونه تجاوز به مثابه سلاحی حساب شده برای تحقیر و فشار بر زنان به صورت مستقیم و بر زنان به عنوان بخشی از دارایی مردان استفاده شده است. وی مفهومی با عنوان “ایدئولوژی تجاوز” را تشریح می کند؛ بالاخص در زمانی که مردان به صورت گروهی و به عنوان یک خشونت سازمان یافته دست به تجاوز می زنند.

وی در این اثر خود با تدوین نظریه تجاوز جنسی و اضطراب زنانه، می گوید که به نظر وی، از جهتی تمام زنان قربانیان تجاوز جنسی هستند، حتی زنانی که مورد تجاوز قرار نگرفته اند. او این تجاوز را جزئی از یک نظام تهدید مردانه می داند که این ترس و وحشت را در همه زنان نگه داشته و حفظ می کند.

براون میلر در خصوص زنای به عنف نیز در این کتاب می گوید که «زنان تعلیم می بینند تا بزه دیدگان زنای به عنف شوند. صِرف شنیدن عبارت “زنای به عنف” به معنی آگاهی در مورد رابطه قدرت بین زنان و مردان است. دختران- نه پسران- بزه دیده زنای به عنف واقع می‌شوند. زنای به عنف واقعه ای هولناک است که برای زنان اتفاق می افتد و پیشنهاد این است که تا هنگامی که با دقت و احتیاط عمل نکنیم، سرنوشت ما همین است».

راشل کوک در گفتگو و گزارش مفصلی که در 12 فوریه 2018 در گاردین منتشر شده است، با بررسی کتاب سوزان براون میلر پس از حدود پنج دهه به بهانه بحث هایی که با هشتگ metoo در فضای مجازی منتشر شده، می نویسد که این کتاب براون میلر مسئله تجاوز را در سال 1975 از سایه درآورد. در این گفتگو براون میلر می گوید که روند نوشتن کتاب را کاملاً به وضوح به یاد می آورد و بخش بسیاری از مباحث مورد نیاز خود برای این کتاب را از مطالب مربوط به دو جنگ جهانی در کتابخانه عمومی نیویورک استخراج کرده است.

ساشا کوهن نویسنده مجله تایم در 7 اکتبر 2015 کتاب براون میلر را کتابی می داند که گفتمان ما را در خصوص مسئله “تجاوز” تغییر داده است.

متاسفانه تاکنون این کتاب به زبان فارسی ترجمه نشده است؛ با این حال نسخه انگلیسی کتاب در وبگاه های خرید کتاب به مانند آمازون در دسترس خوانندگان علاقمند به خرید و مطالعه آن است.

 

نام کتاب: برخلاف میل ما: مردان، زنان و تجاوز

نویسنده: سوزان براون میلر

انتشارات: اوپن رُد مدیا

تاریخ انتشار: 1975

توضیح: در معرفی این کتاب هم چنین از گزارش نشست حلقه مطالعات مسائل اجتماعی زنان با عنوان «تحلیل و بررسی ابعاد تامین امنیت زنان در برابر خشونت» که در مهرماه 1395 در وبسایت انجمن جامعه شناسان ایران منتشر شده، بهره گرفته شده است.
توسط: مدیر
جولای 23, 2018

برچسب ها

آزار جنسی تجاوز خط صلح سوزان براون میلر فمنیست ماهنامه خط صلح معرفی کتاب