اخرین به روز رسانی:

ژانویهٔ ۵, ۲۰۲۵

معرفی کتاب: مسکن پایدار(اصول و اجرا)

بسیاری از اندیشمندان اجتماعی، دوران مدرن را عصر تنهایی انسان خوانده اند. انسانی که از دیرباز هر آن چه را که در مقابل تغییرات دوران، ماندگار و مقاوم بود ارزشمند می دانست. انسان در دوران جدید با رشد بی سابقه تکنولوژی و تغییرات اساسی در عقاید و باورها، با ناپایداری بی سابقه ای در امور رو به رو شده است و از این مستولی شدن، نوعی از دلهره و اضطراب بنیادی بر نسل های جدید، طبیعی می نماید. انسان پرتاب شده به دوران مدرن اگر نتواند انطباق و سازگاری معناداری با شرایط جدید داشته باشد، سلامت روان مناسبی نخواهد داشت.
در این میان، خانه، تنها جایی خواهد بود که فرد می تواند جهان خویش را فارغ از هجمه و تلاطم فضای بیرون، بسازد. خانه، مامن و مایه آرامش خواهد بود اگر به افراد این امکان و اجازه داده شود که مسکنی درخور زندگی یک شهروند با علایق و دغدغه های خاص خود داشته باشد. در واقع اگر روزگاری خانه صرفا یک سرپناه بود، امروزه تجسم و تبلور درک ما از «خود، جامعه و شهر» و به طور کلی «هویت شهروندی» ماست.
هرچند مسکن نیز مانند تمام زوایای دیگر انسان در جهان، مبتنی بر سرمایه به کالا بدل شده است و از نظرگاه سرمایه صرفا کالایی است برای کسب سود بیشتر و اگر متقاضیان، توانایی درخواست امکانات رفاهی لازم را از تولیدکنندگان نداشته باشند، سرمایه گذاران ساختمانهایی بی روح و به قول عموم “قوطی کبریتی” را که بر روی هم انباشت شده اند به خریداران و متقاضیان ارایه می دهند. متاسفانه با توجه به وضعیت فقر در جهان و همچنین کشورمان ایران، این رویه به امری عادی بدل شده است.
فارغ از مسئله بسیار مهم و جدی “فقر”، که موجب شده گروه های زیادی از مردم از داشتن خانه ای مناسب برای زندگی خود و خانواده هایشان محروم باشند، مسئله ای متفاوت در سطحی دیگر مطرح است که، مسکن مناسب و مانا دارای چه ویژگی هایی است؟ چه تجاربی در این زمینه قابل طرح و بررسی است؟
کتاب “مسکن پایدار(اصول واجرا)” جوابی به این پرسش ها و ارایه راه کارهایی به روز در این زمینه است. این کتاب در سه بخش نوشته شده، که بخش اول آن به «اصول»، بخش دوم آن به «مطالعات موردی» و بخش سوم آن به «آینده مسکن پایدار» می پردازد. نویسندگان این کتاب با تکیه بر اصول جنبش «نوشهرگرایی»، نظریه «رشد هوشمندانه شهر»، نظریه «روستا-شهرها» و همچنین نظریه «اکو-فرم» سعی در ارایه راه حل هایی انسان گرایانه و محیط زیست دوستانه برای طراحی مسکن دارند.

 

نام کتاب: مسکن پایدار(اصول و اجرا)

نویسندگان:برایان ادواردز، دیوید تورنت

مترجم: محمود شورچه

سال انتشار: تابستان 1394

ناشر: پرهام نقش

توسط: مدیر
اکتبر 23, 2019

برچسب ها

برایان ادواردز خط صلح دیوید تورنت شماره 102 ماهنامه خط صلح محمود شورچه مسکن پایدار