آخرین به روز رسانی شنبه, سپتامبر 23, 2023
24 نوامبر 2017 editor معرفی کتاب ۰
براساس ماده ۲۸ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، ضابطین قضایی و دادگستری “مامورانی هستند که تحت نظارت و تعلیمات دادستان در کشف جرم، حفظ آثار و علائم و جمع آوری ادله وقوع جرم، شناسایی، یافتن و جلوگیری از فرار و مخفی شدن متهم، تحقیقات مقدماتی، ابلاغ اوراق و اجرای تصمیمات قضایی، به موجب قانون اقدام میکنند”. بنابراین قانون، این ضابطین به دو دسته “عام” و “خاص” تقسیم می شوند. ضابطین عام به “فرماندهان، افسران و درجهداران نیروی انتظامی”، “که آموزش مربوط را دیده باشند” اطلاق شده و ضابطین خاص “شامل مقامات و مامورانی” هستند “که به موجب قوانین خاص در حدود وظایف محول شده ضابط دادگستری محسوب میشوند؛ از قبیل روسا، معاونان و ماموران زندان نسبت به امور مربوط به زندانیان، ماموران وزارت اطلاعات و ماموران نیروی مقاومت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. هم چنین سایر نیروهای مسلح در مواردی که به موجب قانون تمام یا برخی از وظایف ضابطان به آنان محول شود، ضابط محسوب می شوند”.
دکتر جعفر صادق منش، مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش سازمان قضایی نیروهای مسلح، دارای مدرک دکتری حقوق جزا و جرم شناسی از دانشگاه امام صادق و مدرس دانشگاه در کتابی با عنوان “ضابطان قضایی وظایف، اختیارات و مسئولیت ها” تلاش کرده است (با توجه به مقام رسمی ایشان در ساخت حاکمیت) تا منبعی جامع برای آشنایی همه حقوقدانان، دانشجویان، قضات، وکلای دادگستری و ضابطان قضایی در زمینه مدیریت رفتار حرفه ای ضابطین قضایی ارائه کند. نگارنده در این اثر کوشیده تا با توجه به قانون آیین دادرسی کیفری جدید و دریافت حقوقی خود به سوالاتی از این قبیل پاسخ دهد که:
گفتنی است که بنا بر ماده ۳۲ همین آیین دادرسی کیفری، “ریاست و نظارت بر ضابطان دادگستری از حیث وظایفی که به عنوان ضابط به عهده دارند، با دادستان است. سایر مقامات قضایی نیز در اموری که به ضابطین ارجاع می دهند، حق نظارت دارند”.
نام کتاب: ضابطان قضایی (وظایف، اختیارات و مسئولیت ها)
نویسنده: جعفر صادق منش
زمان انتشار: ۱۳۹۴
ناشر: جاودانه جنگل
23 ژوئن 2014 ۹
9 ماهپیش