معرفی کتاب: خون و زمین
“خون و زمین” یک اثر غیر داستانی است که به بررسی دو بحران “قاچاق انسان” و “تخریب محیط زیست”، در ارتباط با هم میپردازد.
نویسنده به عنوان یک متخصص برجسته در رابطه با مبارزه با قاچاق انسان، در کتاب خود به طرح این سوالات میپردازد: “برده داری کجا وجود دارد؟ تخریب بیرویه محیط زیست کجا صورت میگیرد؟” او برای پیدا کردن پاسخ، سفرهای شگفت انگیزی میکند و نشان میدهد که در بخشهای زیادی از جهان، اشکال جدیدی از برده داری وجود دارد که تهدیدی بزرگ برای محیط زیست محسوب میشود. کوین بیلز استدلال میکند که پایان دادن به “برده داری مدرن” میتواند یک تفاوت بزرگ در سلامت سیارهی زمین ایجاد کند. او میگوید برده داری را باید دی اکسید کربن برای یک کشور تصور کرد!
او نشان میدهد که بسیاری از کالاهای امروز در بازار، از کامپیوتر تا میگو و جواهرات، زاییدهی فعالیت بردههای مدرن است. وی مینویسد داستان برده داری کلاسیک، با لغو آن پایان یافت اما با توجه به شاخص برده داری جهانی، تحقیقات نشان میدهد، هم اکنون میلیونها نفر در دنیا تحت اشکال مختلف برده داری زندگی میکنند. هر چند آنها به عنوان کالای متعلق به مالک خرید و فروش نمیشوند ولی آزادی قربانیان به اشکال مختلف از آنان سلب میشود؛ آنها نمیتوانند کار خود را ترک کنند و در سطح بالایی مورد سواستفاده، کنترل و استثمار قرار میگیرند.
شاخص برده داری جهانی شامل کارگران ساختمانی و خدمتکاران در کشورهای حاشیهی خلیج فارس، یک میلیون ازبک در مزارع پنبهی اقمار سابق شوروی، عروسان کودک، کارگران جنسی قاچاق، کارگران کشاورز در موریتانیا که برای دیگران کار میکنند و بچههای روستاهای هائیتی که برای کار نزد خانوادههای شهری فرستاده شدهاند، است. البته بیلز نمیداند چه تعدادی از برده های مدرن در بحث او قابل شمارش هستند اما تعداد زیادی از کارگران معدن، هیزم شکنها و ماهیگیرها را که مجبور هستند به خاطر بدهی یا اجبار جنگ سالارها به بیگاری تن دهند، جمعیتی حدود 35 میلیون تخمین میزند. او میگوید حدود 40 درصد از جنگل زداییها توسط کارگران غیر آزاد صورت میگیرد.
کوین بیلز، یکی از بنیانگذاران گروه “بردهها را آزاد کنید” و نویسندهی هفت کتاب دیگر در این رابطه است. به باور او تخریب محیط زیست امکان معیشت به شیوهی سنتی را از انسانها میگیرد و آنها را به سوی استثمار شدن سوق میدهد. برخی از صنایع مخرب محیط زیست که گازهای گلخانهای زیادی تولید میکنند، آنان را به بیگاری میگیرند، صنایعی همچون قطع غیرقانونی و نابودی جنگلهای گرمسیری، استخراج غیرقانونی طلا و دیگر مواد معدنی، ماهیگیری غیرقانونی، کوره های آجر پزی و امثالهم. بنابراین باید “بردهها را آزاد کنید” تا محیط زیست را حفظ کنید.
نویسنده کتابش را با روایتی از یک مراسم پرهیجان ضد برده داری در یک مدرسهی ابتدایی در برزیل، به پایان میبرد: کودکان فریاد میزنند “برده داری به هیچ وجه!” و نویسنده به ما اطمینان میدهد که آنها راه حل را میدانند و “ما فقط باید با آنها قدم برداریم”.
کتاب خون و زمین، حاصل هفت سال سفر و پژوهش نویسنده است که داستانی تراژدیک از زیباترین و در عین حال غم انگیزترین نقاط جهان روایت میکند. این کتاب که دارای 304 صفحه است و به زبان انگلیسی وارد بازار نشر شده، از طریق فروشگاههای اینترنتی چون آمازون قابل تهیه است.
نام کتاب: خون و زمین
نویسنده: کوین بیلز
ناشر: اِشپیگل اند گراو
تاریخ نشر: 2016
برچسب ها
برده داری برده داری مدرن خون و زمین خون و زمین کتاب خون و زمین کوین بیلز ماهنامه خط صلح ماهنامه شماره ۶۳ معرفی کتاب